CONTENT

5 wonderbaarlijke krachten van arganolie die jouw verzorgingsroutine voor haar en huid een boost geven

Ontdek de voordelen van pure Argan olie voor de huid

Heb je ooit gehoord van arganolie? Dit wondermiddel uit Marokko wordt al eeuwenlang gebruikt voor haar- en huidverzorging en staat bekend om zijn vele voordelen. Of je nu op zoek bent naar een oplossing voor droog haar, een gevoelige huid of rimpels, arganolie kan je helpen om je verzorgingsroutine naar een hoger niveau te tillen.

In deze blog zullen we de vijf wonderbaarlijke krachten van arganolie bespreken en je laten zien hoe deze olie jouw haar en huid kan transformeren. We vertellen ook waar arganolie van wordt gemaakt en waar je het nog meer voor kunt gebruiken. Dus pak een kopje thee, leun achterover en ontdek de kracht van arganolie!

Wat is Arganolie?

Arganolie is een olie die wordt gewonnen uit de noten van de arganboom, die alleen groeit in het zuidwesten van Marokko. Het is een zeldzame en kostbare olie die al eeuwenlang wordt gebruikt door de Berberse gemeenschappen in de regio vanwege zijn vele gezondheids- en schoonheidsvoordelen.

Arganolie zit vol met voedingsstoffen zoals vitamine E, essentiële vetzuren en antioxidanten, waardoor het een krachtige bondgenoot is voor de verzorging van haar en huid. Door de rijke samenstelling is arganolie in staat om de huid te hydrateren, te beschermen tegen schade van buitenaf en de haargroei te bevorderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat arganolie tegenwoordig wereldwijd wordt geprezen als een veelzijdig natuurlijk product voor schoonheidsverzorging.

Waar wordt Arganolie van gemaakt?

Arganolie wordt gemaakt van de pitten van de vruchten van de arganboom. Deze vruchten lijken op olijven en bevatten een noot met één tot drie pitten. De noten worden handmatig geopend om de pitten te kunnen verwijderen, die vervolgens worden geroosterd voordat ze worden gemalen en geperst om de olie te winnen.

Dit traditionele productieproces is tijdrovend en arbeidsintensief, en daarom is arganolie een kostbaar en waardevol product. Bovendien wordt arganolie vaak geproduceerd door vrouwencoöperaties, waardoor het een belangrijke bron van werkgelegenheid en inkomsten is voor vrouwen in de regio. Het productieproces is dus niet alleen goed voor de huid en het haar, maar ook voor de lokale gemeenschap en economie.

Puturals Arganolie 100% Biologisch en Puur

Nieuwsgierig? Ontdek onze 100% biologische Arganolie

Onze biologische en pure Arganolie is afkomstig van de arganboom en wordt op duurzame wijze geproduceerd. Het is de perfecte oplossing voor een gezonde, stralende huid. Geef je huid de perfecte verzorging met onze duurzame Arganolie.

BEKIJK ARGANOLIE

Waar komt Arganolie vandaan?

Arganolie komt uit het zuidwesten van Marokko, waar de arganboom van nature voorkomt. Het gebied waar de boom groeit, bekend als de Arganeraie, is een biosfeerreservaat dat door UNESCO is beschermd vanwege zijn ecologische en culturele waarde. De regio is droog en dor, en het klimaat is warm en winderig. Desondanks slaagt de arganboom erin om te overleven en te groeien in de barre omstandigheden van de woestijn.

De bomen worden traditioneel als heilig beschouwd door de Berberse bevolking van de regio, en de olie die van de pitten wordt gewonnen, speelt een belangrijke rol in hun dagelijkse leven en cultuur. Van oudsher werd arganolie gebruikt als voedingsmiddel en voor de behandeling van allerlei aandoeningen, maar tegenwoordig wordt het vooral gewaardeerd om zijn cosmetische eigenschappen en wordt het wereldwijd verkocht als een luxe en effectief verzorgingsproduct voor haar en huid.

Waar is Arganolie goed voor?

Arganolie staat bekend om zijn vele voordelen voor zowel haar als huid. De olie is rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine E, essentiële vetzuren en antioxidanten, waardoor het een krachtige moisturizer is die de huid hydrateert en beschermt tegen uitdroging en schade van buitenaf.

Arganolie kan helpen bij het verminderen van rimpels, fijne lijntjes en andere tekenen van veroudering, terwijl het de huid tegelijkertijd zacht en soepel maakt. Voor het haar kan arganolie helpen bij het bevorderen van haargroei en het herstellen van beschadigd haar door het te voeden met belangrijke voedingsstoffen. Arganolie kan ook helpen bij het verminderen van pluizen en het creëren van een gladde, glanzende afwerking. Vanwege deze vele voordelen wordt arganolie beschouwd als een essentieel ingrediënt in vele haar- en huidverzorgingsproducten.

Wat is het verschil tussen eetbare en cosmetische Arganolie?

Er zijn twee soorten arganolie: eetbare en cosmetische arganolie. Zoals de naam al doet vermoeden, is eetbare arganolie bedoeld voor consumptie en cosmetische arganolie is bedoeld voor uitwendig gebruik op de huid en het haar. De productiemethode voor beide soorten arganolie is hetzelfde, maar het verschil ligt in de kwaliteit van de noten die worden gebruikt. Voor eetbare arganolie worden alleen de hoogwaardige noten geselecteerd, terwijl voor cosmetische arganolie de minder hoogwaardige noten worden gebruikt.

Cosmetische arganolie bevat vaak ook geen geur- en kleurstoffen, terwijl eetbare arganolie soms wel op smaak wordt gebracht met bijvoorbeeld kruiden of vanille. Het is belangrijk om de twee soorten arganolie niet door elkaar te halen en alleen cosmetische arganolie te gebruiken voor uitwendig gebruik.

Arganolie koudgeperst uit argannoten in Marokko

Wat doet Arganolie voor je haar?

Arganolie is een geweldige natuurlijke remedie voor allerlei haarproblemen en wordt vaak gebruikt in haarverzorgingsproducten vanwege de rijke samenstelling van voedingsstoffen zoals vitamine E, essentiële vetzuren en antioxidanten.

5 manieren om Arganolie voor je haar te gebruiken

Hieronder vind je 5 manieren om arganolie voor je haar te gebruiken, afhankelijk van jouw haartype:

 1. Arganolie voor haargroei: Arganolie bevat een hoge concentratie vitamine E, wat de bloedsomloop in de hoofdhuid bevordert en de haargroei kan stimuleren. Masseer de olie in de hoofdhuid en laat het een nachtje intrekken om optimaal te profiteren van de groeibevorderende eigenschappen.
 2. Arganolie als haarmasker: Gebruik arganolie als een voedend haarmasker om droog, beschadigd haar te revitaliseren. Breng de olie aan op het haar en de hoofdhuid en laat het minstens 30 minuten intrekken, voordat je het grondig uitspoelt.
 3. Arganolie voor dikker haar: Dankzij de voedingsstoffen in arganolie kan het haar worden versterkt en verdikt. Masseer de olie in de hoofdhuid en laat het minstens 30 minuten intrekken, voordat je het haar wast. Herhaal dit proces een keer per week om het haar dikker en gezonder te maken.
 4. Arganolie voor droog haar: Arganolie is bij uitstek geschikt voor het hydrateren en herstellen van droog en beschadigd haar. Breng de olie aan op het haar en de hoofdhuid en laat het minstens 30 minuten intrekken voordat je het haar wast.
 5. Arganolie voor vettig haar: Ondanks dat het een olie is, kan arganolie ook helpen bij het reguleren van een teveel aan talgproductie op de hoofdhuid en vettig haar. Gebruik een kleine hoeveelheid olie en breng het alleen aan op de haarpunten om deze te hydrateren en te beschermen, terwijl de hoofdhuid niet extra wordt geactiveerd om meer olie te produceren.

Wat doet Arganolie voor je huid?

Arganolie is niet alleen goed voor je haar, maar ook voor je huid. De olie is rijk aan voedingsstoffen die de huid kunnen helpen hydrateren, beschermen en herstellen. Het is een natuurlijke en effectieve manier om de gezondheid van de huid te verbeteren en te beschermen. Of je nu last hebt van een droge huid, eczeem, acne of rimpels, arganolie kan helpen bij het herstellen en transformeren van de huid.

5 manieren om Arganolie voor je huid te gebruiken

Arganolie voor de huid heeft veel voordelen. Je kunt het onder andere op deze 5 manieren gebruiken:

 1. Arganolie voor de droge huid: Arganolie is rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine E, essentiële vetzuren en antioxidanten, die helpen de huid te hydrateren en te beschermen tegen uitdroging. Breng de olie 's ochtends en/of 's avonds aan op een schone huid en masseer het zachtjes in.
 2. Arganolie voor eczeem: Arganolie kan helpen bij het verminderen van de symptomen van eczeem, zoals droogheid, jeuk en ontsteking. Breng de olie aan op de aangetaste plekken en masseer het zachtjes in de huid.
 3. Arganolie voor acne: Hoewel het tegenstrijdig lijkt om een olie te gebruiken op een vette huid, kan arganolie juist helpen bij het verminderen van acne. De olie is rijk aan linolzuur, dat kan helpen de talgproductie te reguleren. Breng een kleine hoeveelheid olie aan op een schone huid en masseer het zachtjes in.
 4. Arganolie voor rimpels en pigmentvlekken: Arganolie kan helpen bij het verminderen van rimpels en pigmentvlekken vanwege de anti-aging eigenschappen. Breng de olie aan op een schone huid en masseer het zachtjes in de huid. Herhaal dit proces dagelijks voor het beste resultaat.
 5. Arganolie voor littekens: Arganolie kan helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens. Masseer de olie zachtjes in de huid rond het litteken en herhaal dit proces dagelijks om de huid te helpen herstellen.
Arganolie voor huid, haar en gezicht

Waar kun je Arganolie nog meer voor gebruiken?

Arganolie is niet alleen geschikt voor haar en huid, maar kan ook worden gebruikt voor andere lichaamsdelen en toepassingen. Hier zijn enkele andere manieren waarop je arganolie kunt gebruiken:

 1. Arganolie voor de baard: Arganolie kan helpen bij het verzachten en hydrateren van de baard en de huid eronder. Breng een kleine hoeveelheid olie aan op de baard en de huid eronder en masseer het zachtjes in.
 2. Arganolie voor de wimpers: Arganolie kan helpen bij het bevorderen van de groei van de wimpers en het hydrateren van de haarzakjes. Breng een kleine hoeveelheid aan op de wimpers met een wattenstaafje of een mascara-borsteltje.
 3. Arganolie voor de nagels: Arganolie kan helpen bij het versterken van de nagels en het voorkomen van breuk en scheuren. Breng de olie aan op de nagels en masseer het zachtjes in.
 4. Arganolie voor wenkbrauwen: Arganolie kan helpen bij het verzachten van de wenkbrauwen en het hydrateren van de haarzakjes. Breng een kleine hoeveelheid aan op de wenkbrauwen en masseer het zachtjes in.
 5. Arganolie voor massage: Arganolie is een uitstekende massageolie vanwege de hydraterende eigenschappen. Breng de olie aan op de huid en masseer zachtjes om spanning en pijn te verminderen.

Arganolie is een veelzijdig en effectief natuurlijk product dat voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Of je nu last hebt van droog haar, een gevoelige huid of gescheurde nagels, arganolie kan helpen bij het verbeteren van jouw persoonlijke verzorgingsroutine.

Conclusie

Arganolie is een krachtig en veelzijdig natuurlijk product dat al eeuwenlang wordt gebruikt voor haar- en huidverzorging vanwege de vele gezondheids- en schoonheidsvoordelen. Arganolie bevat voedingsstoffen zoals vitamine E, essentiële vetzuren en antioxidanten, waardoor het een krachtige bondgenoot is voor de verzorging van haar en huid.

Arganolie kan helpen bij het hydrateren, beschermen en herstellen van de huid en het haar en kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen, waaronder haarverzorging, huidverzorging, baardverzorging, nagelverzorging en massage. Bovendien is het traditionele productieproces van arganolie een belangrijke bron van werkgelegenheid en inkomsten voor vrouwen in de regio van de Arganeraie in Marokko. Arganolie is dus niet alleen goed voor de persoonlijke verzorging, maar ook voor de lokale gemeenschap en economie.

Arganolie kan ook worden gebruikt als onderdeel van je gezichtsverzorgingsroutine. Het kan helpen bij het hydrateren van de huid, het verminderen van rimpels en fijne lijntjes, het verminderen van acne en het egaliseren van de huidskleur. Het is geschikt voor alle huidtypen, inclusief de gevoelige huid. Wil je argan olie kopen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden pure en gecertificeerde arganolie die perfect is voor de verzorging van je huid en haar.

Deel dit artikel op social media